Souhlas s užíváním cookies Naše webové stránky ukládají soubory cookies, které pomáhají k jejímu správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Více o cookies
0

Máte to tam!

Kategorie

články

Citrónová bábovka
Citrónová bábovka
Recepty0

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f15/1/16/1f49b.png💛Citrónová bábovkahttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f15/1/16/1f49b.png💛

Bábovka patří mezi naše nejoblíbenější hříchy.https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/ffb/1/16/263a.png https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f52/1/16/1f648.png Nedávno jsme ochutnali citrónovou s jogurtem a tak nám chutnala, že jsme si ji doma hned museli upéct!https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fcd/1/16/1f643.png🙃 Samozřejme se s Vámi podělíme o recept a budeme rádi, když nám napíšete, jak Vám bábovka chutnala.https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f0/1/16/1f60b.png😋

Troubu předehřejte na 170°C. 1 ½ hrnku mouky promícháme se špetkou soli a 2 lžičkami prášku do pečiva. ½ hrnku rostlinného oleje promícháme s cca 200 g řeckého jogurtu, 3 vejci, 1 hrnkem cukru, 1/3 hrnku citrónové šťávy a kůrou z 1 bio citrónu. Do směsi přidáme sypkou směs a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota. Směs vlijeme do máslem vymazané formy ( bit.ly/babovka-forma ), a pečeme asi 45-55 minut dle typu Vaší trouby.
Na cukrovou polevu smícháme 1 hrnek moučkového cukru s 2 lžícemi citrónové šťávy a 2 lžícemi horké vody.

Polevu přelijeme na lehce vychladlou bábovku a dle chuti dozdobíme ovocem a sušeným kokosem.
Dobrou chuťhttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f15/1/16/1f49b.png